Har du begrænset med penge, og vil du gerne udvide din bogreol derhjemme med nogle flere titler, kan det være, du har brug for et par fifs til at finde nogle billige bøger.

Her får du fem tips til, hvordan du kan få nogle flere bøger i hjemmet, uden at skulle ud og låne penge til at kunne købe dem.

Fordelen med bøger er blandt andet, at du kan vælge at købe dem brugt, og stadig få den samme mængde underholdning eller viden ud af bogen, som hvis den var købt fra ny.

Indholdsfortegnelse

Gå efter tilbud

Til at starte med er det en god idé at gå efter tilbud hos boghandlerne, når du gerne vil spare penge på nye bøger. Boghandlerne har tit gode tilbud, og det gælder både de fysiske og butikkerne på nettet.

I de fysiske boghandler kan du tit finde gode slagtilbud, hvor du kan få helt nye bøger til 20, 30 eller 50 kroner. På nettet er der tit tilbud på fri fragt eller udsalgstilbud med 50, 60 eller 70% besparelser.

Tilmeld dig fordelsklubber

Du kan også vælge at tilmelde dig fordelsklubber som eksempelvis Plusbog, hvor du som medlem kan spare rigtig mange penge på dine nye bøger.

Det fungerer på den måde, at du giver et lavt beløb hver eneste måned for at være medlem af klubben. Til gengæld får du så rigtig gode besparelser på stort set alle bøger, da du kan købe dem for det, der svarer til indkøbspris.

Læser du mange bøger, og bruger du mange penge på bøger, er dette en god måde til at spare penge på selv de nyeste udgivelser på markedet.

Gå i genbrugsbutikker

Det kan også være en rigtig god idé at gå i Kirkens Korshær, Røde Kors eller en af de mange andre genbrugsbutikker. Her finder du nemlig ofte et stort udvalg af bøger. Og som vi var inde på i starten, står der jo stadig det samme på siderne, uanset om andre har læst i bogen før dig.

I genbrugsbutikker kan du typisk finde bøger for helt ned til 2-3 kroner pr. stk. Er det nyere bøger eller større værker, kan det være, at du skal af med 10-15 kroner, men det er stadig ofte et røverkøb sammenlignet med at skulle købe bogen fra ny af.

Vælg e-bog frem for almindelige bøger

Det kan også være en god idé at overveje at købe bogen som e-bog i stedet for som almindelig bog. For e-bøger har det nemlig med at være en del billigere, end hvis du skal have bogen som hardback eller paperback.

Ved at købe bogen som e-bog, sparer butikken hele trykke-processen, hvilket gør det muligt for butikken eller udgiveren at sælge bogen endnu billigere, end hvis du køber en trykt version.

Så hvis du ikke har noget imod at læse bogen på din tablet eller mobiltelefon, kan det være en rigtig god idé at overveje at købe bogen digitalt i stedet for.

Vælg bogen på originalsproget og spar penge

Det kan også være værd at overveje at købe bogen på originalsproget i stedet for at købe oversættelsen, da du typisk kan spare en del på det.

Først og fremmest er der som regel udgivet mange flere versioner på originalsproget, hvilket eksempelvis gør det muligt at finde brugte versioner til en langt lavere pris.

Derudover er der ofte gode chancer for at finde bogen på originalsproget, eksempelvis engelsk, til en mere fordelagtig pris på bl.a. Amazon, end hvis du skal købe den danske oversættelse i en boghandel i Danmark.