Skal du snart til en fest eller en fødselsdag, hvor du skal have en gave med, kan det være en idé at overveje at give vedkommende en bog. Det er altid en perfekt gave.

Det kan dog lige være en fordel at tjekke, om hovedpersonen rent faktisk læser bøger, inden du kommer anstigende med en bog som gave. Men langt de fleste af os læser jo i hvert fald en håndfuld bøger om året, og nogle endda endnu flere, så hos langt de fleste vil en bog være en perfekt gave.

Mange bøger at vælge imellem

Der er jo også så mange forskellige bøger at vælge imellem. Du bestemmer jo selv, om du vil give en ny bog, der lige er kommet ud, eller om du vil give en klassiker, som vedkommende måske bare ikke har haft tid til at gå i gang med endnu.

Der er et kæmpe udvalg at vælge imellem. Selv i de mindste boghandlere er der mange forskellige forfattere og titler, som du kan vælge at købe. Du kan også vælge at købe to eller tre bøger, hvis du gerne vil give lidt mere end bare en enkelt bog i gave.

Giv gavekort til bøger

Hvis du ikke kan finde ud af, hvilken bog du skal købe i gave, kan du også vælge at købe et gavekort til en boghandler. På den måde kan modtageren af gaven selv vælge, hvilken eller hvilke bøger der skal med hjem på bogreolen.

En bog behøver ikke at koste så meget igen, så du skal ikke være bange for, at du nødvendigvis skal op at give mange hundrede kroner for at kunne købe en bog. 2-300 kroner er som regel nok til langt de fleste bøger. Og hvis der er et godt tilbud, kan du også tit få to eller tre bøger med hjem for den pris.

Find flere gaveidéer

Savner du flere gaveønsker til hende eller ham, kan du altid gå på nettet og finde inspiration til, hvad du skal give i gave. Der er jo meget forskellige at vælge imellem, og en bog er jo bare en enkelt idé.

Der er frit valg på alle hylder, når det gælder om at finde den perfekte gave. Det er jo dig, der bestemmer, hvilken gave du har lyst til at give. Er der nogle tanker og kærlighed bag, kan du næsten ikke give noget forkert i gave.

Hvis du stadig ikke kan finde på noget, kan du jo altid spørge nogle af de øvrige personer, der er tæt på vedkommende, om de har nogle idéer til, hvad du kan give. Det er også en god måde at blive klogere på, hvad du med fordel kan købe.