Selvom mange forbinder den danske litteraturhistorie med noget fra “gamle dage”, sker der stadig utroligt meget inden for dansk litteratur. I disse dage bliver der stadig skrevet historie, og der er ingen tvivl om, at vi i fremtiden vil dykke ned i nogle af de danske forfattere, der udgiver bøger i disse år.

De danske udgivelser der kommer i store bølger, og som virkelig er et billede på dansk kunst, er uden tvivl noget, der kommer til at fylde meget, ligesom de nu afdøde forfattere har fyldt meget for den nuværende generation af forfattere, kunstnere og litterære mennesker.

Indholdsfortegnelse

Kaster sig over mange genrer

Der er ikke kun tale om en genre, som danske forfattere kaster sig over. Det er klart, at en genre som bl.a. krimi får mere tid i rampelyset, men der er også en lang række andre genrer, som de danske forfattere klarer sig exceptionelt i.

Har du kun prøvet at læse danske krimier, er det måske på tide at prøve en anden genre for at se, hvad de kan.

Sådan kommer du nemt til at lytte til danske lydbøger

Hvis du ikke har læst mange danske bøger, eller hvis du gerne vil i gang, men bare gerne vil have det hele som lydbøger i stedet for, kan det nemt lade sig gøre nu om dage, hvor du kan få adgang til tusindvis af titler vi en af de mange apps, der opererer inden for dette område.

Du kan eks. oprette en konto hos Mofibo eller Nextory, som er klar til at fodre dine øregange med lydbøger i tusindvis. Her kan du finde et kæmpe udvalg af danske forfattere, og med de mange titler kommer du aldrig til at løbe tør.

Aldrig for sent at komme i gang med at læse

Har du gennem dit liv ikke været så god til at sætte dig ned at læse bøger, men har du et ønske om at komme i gang med det på et tidspunkt, er det måske nu, du skal gå i gang med at udforske den danske litteratur.

Der er ingen, der siger, at du skal læse hurtigt, før du kan læse bøger. Du skal bare læse i dit eget tempo, og så er det egentlig ikke så vigtigt, om du gennemfører bogen på to dage eller to måneder. Det er helt op til dig selv. Og så kan du altid vælge bogen som lydbog, hvis du har udfordringer med at læse.

Prøv nye forfattere

I Danmark har vi også en masse nye talenter, som i den grad fortjener at få en chance. Derfor kan det være, at du skal prøve en af de nye forfattere, når du skal vælge din næste bog.

Det er ikke sikkert, at du rammer plet med den første forfatter, du kaster dig over, men jo flere forfattere du prøver at læse, desto større chancer er der for at finde et par nye favoritter, som du kan få glæde af at spendere mange timer med de næste mange år.