Er du glad for at lave mad, og kunne du godt tænke dig at udvide din kulinariske horisont og blive en bedre kok i dit køkken, kan det være en rigtig god idé at overveje at investere i en eller flere kogebøger.

Med kogebøger bliver det meget nemmere for dig at lære at lave nye retter. Det er ofte også nemmere lige at slå op i en kogebog end at finde opskrifter på nettet, da du ikke kan være sikker på, at opskrifterne bliver der for evigt, hvis du finder dem online. De kan være væk i morgen, og så står du på bar bund.

Indholdsfortegnelse

Find en masse forskellige kogebøger

Når du skal ud og købe nye kogebøger, er det en rigtig god idé at investere i en masse forskellige bøger, så du får det bedste fra hele verden.

Der er skrevet så mange forskellige kogebøger, hvilket betyder, at du har rigtig gode muligheder for at få en stor og varieret viden inden for mange forskellige køkkener.

Du kan både vælge at blande bøgerne baseret på geografi, men du kan også vælge at blande dem ud fra emner som eksempelvis desserter, forretter eller bagværk. Derudover kan du blande dem ud fra ingredienser, da der er skrevet hele kogebøger baseret på enkelte hovedingredienser.

Du sætter selv dine grænser

I og med at der er skrevet kogebøger om stort set alle former for madlavning, sætter du selv dine grænser for, hvad du gerne vil lære. For uanset hvad du vil lære at lave, kan du være sikker på, at der er skrevet en kogebog om emnet.

Så sæt dig ned og beslut dig for, hvad du gerne vil lære som det næste, og find så en kogebog der er baseret på lige netop det emne. Og gå så i gang med at øve dig lige så snart du har anskaffet dig den kogebog.

Køb kogebøger fra dine forbilleder

Det kan også være, at der er nogle kokke, du ser særligt op til. Langt de fleste kendte kokke har skrevet minimum en enkelt kogebog med opskrifter, som du kan lære at lave derhjemme.

Er du eksempelvis vild med Gordon Ramsay eller Jamie Oliver, er det oplagt at starte ud med at købe deres kogebøger, hvor du finder de bedste tips og tricks til madlavning fra dine idoler. Det gør det måske også sjovere for dig at lære at lave mad.

Køb i stedet for at låne

Du kan vælge at låne dine kogebøger, men hvis du vælger at låne dem, er der en tidsbegrænsning på, hvor lang tid du må have bogen stående derhjemme. Den skal typisk afleveres tilbage til biblioteket efter en måneds tid.

Og en måned er ikke særlig lang tid til at dykke ned i et kulinarisk emne eller til at få lavet bare en håndfuld af de retter, du gerne vil lære at lave.

Derfor kan det være en god idé at overveje at investere i bøgerne i stedet for at låne dem, da det giver dig mere tid og frihed til at lave retterne, når du har plads og overskud til det. Så er du ikke tynget af en frist på 30 dage til at få det gjort.