Er du en læsehest, bruger du sikkert aften efter aften med næsen i en af dine mange bøger fra bogreolen i stuen. Men savner du engang imellem at lave noget andet end at læse, har vi her et par alternativer til dig, som du også kan hygge dig med, hvis bøgerne bliver for tunge, eller du bare gerne vil have en pause.

Selvom det at forsvinde ind i en anden verden via bøgerne og lade sig opsluge ord efter ord af den spændende fortælling, kan det være rart at veksle med andre former for underholdning.

Indholdsfortegnelse

Tv-streaming

Du kan eksempelvis vælge at se tv, enten via den almindelige måde ved at zappe gennem dine mange kanaler, eller ved at streame din underholdning.

Der er efterhånden kommet utroligt mange streamingtjenester på markedet, så der er rigeligt med muligheder at vælge imellem, når du gerne vil se film, serier eller underholdning.

Nogle af de mest populære tv-streamingtjenester derude er blandt andre Netflix, HBO Nordic og Viaplay, hvor du finder et kæmpe udvalg af både danske og internationale film og tv-serier. Du kan også tage et kig på TV2 Play, som er TV2’s pendant med alt deres indhold. Eller hvad med DR TV, som er DR’s gratis alternativ, hvis du ikke gider at betale for en ny tjeneste.

Fem alternativer til bøgerne

Fem alternativer til bøgerne

Skriv din egen historie

Hvis du er vild med gode historier, hvorfor prøver du så ikke at skrive din egen? Det er ikke så svært, som du måske tror.

Alle kan skrive deres egne historier. Så hvis du altid har drømt om at blive forfatter, eller måske bare har leget med tanken, er det måske nu, du skal give det et forsøg.

Det koster jo ikke noget at komme i gang, og at skrive kan for mange være mindst lige så underholdende som selv at læse historier.

Så grib en blok papir og en kuglepen eller åben op for dit skriveprogram på din computer og kast dig ud i det. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på, og du finder kun ud af, om du er god til det, ved at prøve dig frem.

Så har du en indre forfatter i maven, der altid har drømt om at komme ud, er det da bare med at få sat dine ord på papiret, så andre også kan få glæde af dine idérige fortællinger.

Deltag i sociale arrangementer

Hvis du før i tiden har været vant til at side derhjemme og læse alene, kan du overveje at bruge lidt mere tid sammen med andre mennesker i sociale sammenhænge.

Du kan eksempelvis vælge selv at være vært for disse arrangementer. Planlæg en filmaften, slå bordet ud til brætspil, eller skru op for anlægget og hold en fest for dine venner.

Du kan også vælge at gå ud i byen og deltage i arrangementer, hvis du ikke er meget for selv at lægge bolig til det.

Gå til foredrag, tag en tur i biografen med din bedste ven eller veninde, eller hop i festtøjet og snup en bytur.

Begynd at træne

Hvis du savner at være mere aktiv og at komme lidt ud af den gode, bløde lænestol med bøgerne stablet op ved siden af, kan du også overveje at begynde at træne.

Det kan være en rigtig god måde at få brugt en masse energi på, og hvis du er vant til at sidde meget stille i løbet af dagen, er det også en god metode til at få styrket din krop og dine muskler. Din ryg vil blandt andet være meget taknemmelig for at blive styrket lidt, hvis du ofte sidder stille.

Dyrk en sportsgren

Sidst, men ikke mindst, kan du også vælge at starte til en sportsgren. Det kan måske være et par gange eller tre om ugen, hvor du kommer ud og laver noget andet end at sidde derhjemme og læse.

Der er rigtig mange sportsgrene at vælge mellem, så mærk efter inden i dig selv, hvad du godt kunne tænke dig at prøve, og kast dig så ud i det.

Det er en god måde til at møde nye mennesker på, plus at det kan være sjovere motion end at gå ned i et kedeligt fitnesscenter.