Hvis du snart skal til at starte på et nyt studie, kan det være, at du har brug for at investere i nogle nye bøger til dit kommende studieår.

Der er mange uddannelser i Danmark, der kræver, at du investere penge i de rette bøger, som der skal bruges undervejs i skoleåret.

Oftest koster disse bøger en hel del, og derfor kan det være nødvendigt at gå ud og låne penge til dem, da du ellers ikke vil kunne følge med i undervisningen uden bøgerne.

Indholdsfortegnelse

Det kan være svært at få det til at hænge sammen

Når du studerer, er du typisk på SU, og derfor kan det være svært at få tingene til at hænge sammen, da en SU ikke giver det største rådighedsbeløb i verden.

Så det er ikke så underligt, hvis du har brug for at låne penge til dine studiebøger, da det kan være et stort indhug i en ellers skrøbelig økonomi.

Der er heldigvis mange gode muligheder for at låne penge til dine studiebøger, og du kan flere steder også købe dem på afbetaling, hvis det gør det nemmere for din økonomi.

Find bøgerne så billige som mulige

Hvis du skal i gang med at købe studiebøger inden længe, er det en rigtig god idé at bruge lidt tid på at finde dem så billigt som overhovedet muligt, så du skal bruge så få penge på bøger som muligt.

Der kan være stor prisforskel på studiebøger, alt afhængig hvor du vælger at købe dem. Så brug gerne lidt tid på at undersøge de mange butikker, der sælger studiebøger, da prisen kan svinge med op til flere hundrede kroner, hvilket jo er værd at spare, når du i forvejen ikke har så mange penge at bruge af.

Husk at finde de rette versioner

Der findes mange forskellige versioner af de enkelte studiebøger. Flere studiebøger bliver udgivet i flere og flere oplag, og derfor kan det være påkrævet, at du finder en specifik udgave til lige netop det fag, du skal bruge den enkelte bog i.

Så vær altid opmærksom på, hvilken udgave du ender med at finde, inden du vælger at købe den, da der kan være en risiko for, at den bog, du har fundet, ikke er den udgave, der skal bruges på dit studie. Du kan nemt komme til at finde en ældre udgave, som ikke er relevant mere.

Overvej dine lånemuligheder

Hvis du ender med at skulle låne penge til at købe studiebøger, er det klogt at overveje dine lånemuligheder, så det bliver så billigt som muligt for dig at låne til bøgerne.

Der er mange forskellige former for lån, som du kan overveje. Når du er studerende, har du også mulighed for at tage et SU lån, hvilket også kan være ideelt for dig, der skal bruge flere penge her og nu.

Ved at undersøge dine muligheder, gør det billigst for dig selv i længden, når du skal til at betale pengene tilbage igen.